Rajčiny základ úspešnej diéty

24. září 2008 v 0:13 | Nelly
Prečo paradajky? Je leto, paradajky konečne chutia tak, ako by mali, obsahujú málo kalórií (8 kcal/kus) a sú takmer bez tuku. Okrem toho nás zásobujú provitamínom A, lykopínom a vitamínom C. Preto sú ideálnou zeleninou, ktorou naštartovať deň a dodať telu správnu dávku látok podporujúcich dobrú náladu! Z paradajok profituje celé telo a aj vaša (štíhla) línia!

Tajomstvo chudnutia Nie je to žiadna veľká záhada! Tajomstvo spočíva v tom, že budete častejšie konzumovať paradajky a stanú sa základom vášho jedálneho lístku na niekoľko dní. To znamená, na raňajky, na obed, na večeru niekoľko kúskov tejto zeleniny! Nejde o to, aby ste sa vzdali vašich obľúbených jedál, ale aby ste zaradením paradajok na vaše taniere aspoň čiastočne zredukovali príjem kalórií!Ako na to? Stačí, keď si miesto zvyčajnej prílohy k mäsu dáte poriadnu porciu paradajkového šalátu. Ak ale nedokážete odolať ryži alebo zemiakom, snažte sa ich zjesť menej ako inokedy. Paradajky sú vhodnou alternatívou. Zasýtia vás a ušetria vám množstvo zbytočných kalórií. Po niekoľkých dňoch vám to nepríde až také neprirodzené, ako na začiatku. Raňajky môžete začať celozrným chlebom s paradajkou, na večeru sú vhodné paradajky s mozzarellou ochutené s bazalkou, soľou, čiernym korením, olivovým olejom a octom, či akýkoľvek zeleninový šalát, do ktorého namiešate aj paradajky.Chudnite s radosťou Dôvod, prečo nás paradajky dokážu urobiť šťastnými, a tým aj zvládnuť niekoľkodňovú "mini" diétu bez nervozity, má na svedomí lykopén. Vďaka jeho prítomnosti v organizme dokážeme ľahšie bojovať so zlou náladou a so stresom. Okrem toho chráni bunky pred škodlivými vplyvmi a rakovinou! Jedlá, ktorých základ tvoria paradajky, sa snažte pripraviť a podávať ich tak, aby obsahovali aspoň trošku tuku (napr. olivový olej), pretože len tak môže mať lykopén a jeho "kolega" provitamín A zdravý a optimálny účinok.Aj uvarené chutia zdravo Lykopén sa vyskytuje taktiež v kečupe a v paradajkovom pretlaku a je to látka, ktorá na rozdiel od mnohých iných nestráca svoj účinok tepelným spracovaním. Pokojne si teda môžete pochutnať aj na uvarených paradajkách či paradajkovej polievke. A keďže paradajky obsahujú veľa vody a skoro žiadny tuk, môžete s nimi urobiť ten správny krok k tomu, aby ste dali "červenú" vašim pár kilám navyše a to všetko s dobrou náladou!
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.